Överaskande nog så regnar det

Helt hysteriskt roligt så regnar det idag. Måste ju medge att jag inte direkt hade räknat med det då solen sken från en klarblå himmel när jag reste hemifrån. Lustigt nog så blåste det när jag körde mot Torsby idag, jag var tvungen att stanna lillpolon på första rastplats för jag var säker på att den punktering var nära.
  Bilen gungade och drog liksom åt ett håll och jag tyckte att bilen bakom plötsligt ökade avståndet för risken att få ett hjul i fronten. Lättnadens suck när jag stannade och såg att hjulen satt som de skulle och även innehöll luft.

Man blir så lätt nervös nu för tiden när man liksom har så mycket att tänka på. ^^
För övrigt idag så kan jag bara konstatera att jag suttit hos tandläkaren en halv timme och sedan fått beskedet att besöket var i morgon. >.< Så är det, när posten kommer hem, mamma tittar, skriver ner och slänger. Det hon skrivit blev inte korrekt vidaresänt till mig, så nu får jag inte komma dit förrän om två veckor cirka. Men, men, inte går det någon nöd på mig inte.

Nu tänkte jag ändå försöka sova lite. Härligt att sova i MIN säng igen. :) Den är så otroligt härlig, och äntligen får jag vila huvudet på min tempurkudde. Den behövs nu när nacken skriker som F.

Natti :* '


Btw, det blir nog en smart. Er sista chans att påverka mitt val nu!

GAPSKRATT

Innan jag kommer till den allvarliga och komiska delen av inlägget så tänkte jag börja med att berätta att jag har haft världens mysigaste dag! Jag är så himla tacksam för att jag fått en sån fin svärfamilj. De är så himla snälla och gulliga så det gör ont i hjärtat nästan över att man känner sig så omtyckt. Jag är så veldig gla i dere!

Maja, jag och Linda drog till Momarken (marknad) där vi åkte virvelvinden, åt glass och roade oss. Jätte mysigt!! En mysig och härlig avslutning på norgevisiten. :-)
Tom fick sig en tv och en dator så han är måttligt nöjd kan jag lova er. ^^

Men, anledningen till rubriken. Polon är inte i sitt bästa skick för tillfället, eller för alltid? Så min far har kommit på den geniala idéen att köpa en smart. Förstår ni? Till en början tyckte jag det lät helt okej, super billig i drift, liten och lätt att parkera och köra överallt. Men det är bara 2 säten i den och den ser hemsk ut. Som en EUmoped-bil.




kan ni seriöst se mig i en sån där bil? Skräck senariot är ju att det kommer bli sådär komiskt lustigt fult. Mig och Tom åkandes i den, med huvudena upp genom takluckan för att vi inte får plats! xD
Men vad säger ni? Ja eller nej?


Nu ska jag seriöst fundera på att sova, åker hem i morgon tidigt, då ska jag bada bubbelbad! :)

What a night!

Herre gud vilken kväll! Søskenbarnsfesten blev inställd så vi hade ett hemma party här hemma hos svigemor. Onkel Svein med broder HansMartin och tante Tone gjorde oss sällskap till en början, sen damp det in lite annat folk som jag inte har någon peiling på vem de var. Hur som helst så hade Tom och jag knappt ätit något så mitt sunda förnuft försvan och jag blev lite yr i bolle innan pizzan anlände.

Kvällen slutade som den gjort alldeles för många gånger de senaste utgångarna. Jag total somnade vid två i soffan, sen bäddade Tom åt oss och där låg jag medans det övriga folket röjde på till tusen! Jag försökte gå upp igen men jag orkade inte. I alla fall så var det en toppen kväll med spel, skratt, musik och dans!

TACK FÖR EN TOPPEN KvÄLL!

(och nej, jag ska inte bli sportkomentator. Jag ska fortfarande forska! ;D )


Gløm inte att det som verkligen betyder något ær mænniskorna runt omkring oss, førsvinner de så kanske de aldrig mer kommer igen. Ta vara på alla de som førgyller ditt liv och gør det vært att leva, det ær det enda som betyder något . <3

Misshandlad

Tyra show är riktigt bra, hon tar verkligen upp ämnen som berör alla och dessutom är det mer anpassat för oss yngre. Idag handlade det om tonårsmisshandel och det var några unga flickor och par där för att dela med sig av sin berättelse.
En tjej började gråta mycket och Tyra (förstående som hon är) frågade varför hon grät och då berättade tjejen att hon var tillsammans med en pojkvän i 4 år, han misshandlade henne kontant och bröt till och med hennes arm. Och vet ni vad? Hon ville ha tillbaka henne, för hon tyckte att hon förtjänade det.

Någon som Tyra eller Rihanna förtjänade inte att bli misshandlade för att de var smarta, vackra och de var "någon". Hon själv var en "nobody" och var ul, hon var inte smart och skulle aldrig få någon annan. Den som hade sagt det var givetvis hennes pojkvän.

Jag blir ledsen, så otroligt ledsen. Hur kan någon människa förtjäna att bli misshandlad? Jag hoppas verkligen att jag aldrig får uppleva det, vilket jag inte fått ännu. Men om jag någonsin skulle råka ut för det, hjälp mig om jag inte kan hjälpa mig själv.

Stor eloge til Tyra Banks för nödvändiga och viktiga ämnen!

Ljusare tider

På något sätt har jag lyckats inbilla mig själv att jag är påväg mot ljusare tider. Antagligen har jag hoppat över den eventuella och möjliga ekonomiska krisen som jag faktiskt kan riskera att hamna i. Men på måndag och tisdag kommer det hända grejer och jag hoppas få ett stabilt kommande år.  Vill man så kan man.

I förrgår så var jag tvungen att skratta åt mig själv. Vi hade gått och lagt oss och jag orkade verkligen inte sova. (Vet inte om det har något med mitt otroligt höga intag av te som fördriver min dag) I alla fall så var klockan två och så väcker jag Tom för jag måste bara fråga honom den mest oviktiga fråga i världen. (det insåg jag inte förrän senare)

- Tom? (Jag buttar och slår på honom så att han ska vakna)
- Mmm...
- Kan vi äta Farmabiffar med mos i morgon istället?
- Va?
- Kan vi äta farmabiffar med mos i stället?
- Seriöst? Väckte du mig bara för att fråga om vi kunde äta Farmabiffar med mos?
- Ja.
- JAG SOV!
- Oops, förlåt.

Sen vände han sig om och suckade i flera timmar efteråt, han orkade inte somna om på ett tag. Och JA, jag har fortfarande dåligt samvete över det. Kanske det finns något inom det området jag kan forska inom, hur hjärnan får oss att göra saker som egentligen är helt onödiga.

Hmm.. I dag firar vi tre år i alla fall. Vi ska mysa med våran film (50 first dates) och lite varma chips. =) <3


Avslutad historia?

Idag blev jag lite gladare när jag fick se att mitt konto fyllts på under natten eller tidigt i morse. Då kan jag betala hyran och internet PLUS den där jävla boten. >.<  Idag tänkte jag fördriva lite av dagen på Skutberget och ta en liten springtur i spåret där ute för att se om foten klarar det. När jag sprungit hemma så har det faktiskt gått överaskande bra men som vanligt, eller ska man kanske säga givetvis?, så har foten börjar dummat sig igen de senaste dagarna. Den känns liksom ihålig! (?)

På tisdag ringer min läkare och jag slår nästan vad om att han tänker föreslå en andra injection, något jag tänker stenvägra! Det var så fruktansvärt smärtsamt så det är nästan värt att ha lite ont då och då. Då kanske ni kan gissa hur ont det gjorde? Hur som helst så tror jag att det är bra att se idag hur foten klarar sig så jag kan ge honom en färsk raport.

Jag jobbar fortfarande på att söka jobb (ironiskt nog) och så funderar jag på min forskarkarriär. Skulle vara så himla spännande och otroligt värdefullt att hjälpa andra. Äntligen känns det som att det finns lite ljus för framtiden!

Framtidsplaner?

Eftersom klockan ringde 9.00 men jag somnade om och vaknade 10.22 så hann jag med frukost framför något vettigt tv-program och inte bara de där jävla lotto och annan skit. Hur som helst så fångade dr programmet mig på tv 4 där de pratade om Autism, ett ämne jag tycker är jätte intressant och som jag gjort två ganska stora arbeten om inom psykologin. Jag blev väldigt engagerad i frågorna de pratade om och hur man kan förbättra vardagen för de autistiska barnen och givetvis så började hjärnkontoret att arbeta i full gång.

Sedan tycker jag att det skulle vara jätte intressant att forska vidare vad som orsakar autism. Det finns så otroligt mycket som man ha spekulerat i men jag har liksom aldrig hört ett ordentligt svar? Kanske jag ska bli forskare? Tänk vad mycket man kan göra för andra genom att forska. Forska fram bot mot HIV, ALL cancer ja, massor av saker som skulle kunna rädda liv. Då får jag göra något varierande samtidigt som jag får hjälpa andra.

Idag ska jag skicka en jobbansökan. Även om jag får utgifter med bilen.

Nu ska jag fortsätta städa och tvätta kläder.

Panik med stort P

Lägenheten börjar äntligen att se ordentlig ut nu. För mig som inte går i skolan eller jobbar så har jag liksom inte så mkt annat än att sitta på nätet och kolla jobb och städa i ordning här och tvätta kläder. I går pratade jag med Elin, hon är äntligen halvt karlstadbo (har ej fått lägenheten än) men ialla fall så tröstade hon mig med att det inte var länge sen jag slutade jobba så jag kan säga att jag har semester. Så med den inställningen får jag väl gå på, fast en aktiv jobbsökande semester. ^^

Dock är jag lite desperat eftersom jag har boende, internet och mat att lägga pengar på. När jag blir student ska jag aldrig klaga på att jag får lite pengar, det är i alla falle n trygghet att få in pengar så att man klarar sig och dessutom så vet man att pengarna kommer varje månad. Inte vill jag knycka från mitt/mina sparkonton heller.

Usch. Nu ska jag kolla vidare efter jobb.
Ha hänsyn över att det här nu kommer att bli en KLAGOMUR tills jag har ett jobb. Hoppas för min och för eran skull att det inte blir långvarigt.

200 kronor åt helvetet

Ja, precis. Två jävla hundra kronor åt helvetet. Jag har nämligen fått min första P-bot i hela mitt liv. Varför? Därför att min p-biljett för en månad framöver (kostade för övrigt 80 spänn) hade trillat ur biljetthållaren och försvunnit halvvägs bakom toningen som är längst ner i kanten på framrutan. Kontrollanten valde att ignorera att Den hade möjlighet att kika ordentligt och gav mig 200 kr i böter istället för att "p-biljett saknades". VÄRDELÖST!

Grrrrr... Är skit förbannad nu och vill bara skita i att betala den när kontrollanten ändå kunde ha ansträngt sig och kollat ner mot rutan, DÅ hade den minsann sett den lilla lappen. Men vad kan jag göra? Det är bara att klistra på smilet och se jävligt glad och tacksam ut, för det är väl det man ska göra?

Egentligen har jag lust och ligga i buskarna i morgon iklädd nått riktigt jävla fult, kanske tillochmed en Scream mask? Köttkniven i högsta hugg och jaga den jäveln tills den river och raderar min böter. Hmm.. tål att tänkas på. Det är nog precis vad jag ska göra.

För övrigt så börjar paniken komma krypande. Min arbetssökande position börjar ta ut sin rätt och framkallar svidande mage och kaos i hjärnsystemet. samtidigt som jag gärna hade velat börja på universitete för läsandets och det nya folkets skull så kan jag inte hoppa på en kurs bara för att jag inte har något jobb. Jag kan verkligen inte, det strider mot varenda cell i min kropp. Det hinns med och ska vara planerat, det sker när jag verkligen vill. Och just nu vill mina celler jobba och fara till USA. Där kommer saker och ting falla på plats hoppas jag.

Nej, någon som har tillgång till en Scream mask? Please, låna ut den är du bussig. Lata kontrollanter borde frilysas!


Att vi står med kursiv

För vi diggar att vi står med kursiv hos alla stora bankerna i Norge!

Jävla allting

När jag vaknade i morse så var min kind klassblöt och mitt hjärta gjorde ont och jag ville bara dö. Anledningen? En jävla påminnelse dröm om hur ont det gör. Jag har fortfarande inte lugnat ner mig, känslan stannar ett tag finns liksom inte så mycket att göra åt. Att jag inte fick ett "god natt" sms spädde väl på känslan ännu mer antar jag.

Allting hemskt pga för mycket alkohol. Jag hoppas att jag aldrig kommer till den punkt att jag inte kan stoppa det jag gör. Jag skulle aldrig vilja såra en annan människa så djupt, för det framkallar verkligen sår som tar evigheter att läka. Mitt ärr öppnas då och då och den smärtan är obeskrivlig och det är över 2 år sen.


Nu ska jag ut och tänka på annat...

MINUS poäng

Jag är nu införstådd med poängen och härligheten av att flytta hemifrån. Just nu fick jag en utskällning för att jag låtit lampan på hallen vara tänd och samtidigt låta fönstret vara öppet. Jag försökte kontra med att det inte var jag som bestämde fönsterstorleken och att jag gärna inte vill trilla ner i trappen pga mörker om jag nu skulle få för mig att gå ut ur mitt rum. En fnysning fick jag till svar.

Gud vad underbart att åka hem på söndag, även om man inte ska klaga på att här hemma (också hemma) så behöver inte du själv stå för att kylskåpet ska vara fullt eller att det ska finnas mat i skafferiet eller boxen. Vid närmare eftertanke så är jag övertygad att jag under det här året knappast kommer lyckas ha kylskåpet välfyllt en enda gång.
Undrar just om man måste dra av ett vuxenpoäng för det? Hmm...

Nu efter två timmars nyfiket surfande så kanske jag ska vara lite social med mina föräldrar. Jag har trottsallt fyllt skvallerkvoten för dagen, samt hunnit lyssna ihjäl mig på "Knock you down" låten. Lovely!

Men som sagt var, jävligt deppigt att jag glömde både USB, mobil- och iPODsladd hemma i lägenheten. Där gör de verkligen ingen nytta i alla fall.

So long!


Knock you down

Jag börjar undra om mitt liv kan bli tråkigare än såhär? Jag sitter här hemma och är patetiskt uttråkad. Mitt USB glömde jag såklart hemma i lghten och där finns Twilight, hade verkligen varit en perfekt kväll att se den idag. Men ICKE. Roa dig bäst du vill Ronja.

Jag är festsugen, funderar på om det är nått röj på stan i morrn? Kanske kan ta en tur förbi faktoriet eller vart hellst det krävs för att få lite livat umgänge. Jag får helt enkelt tvinga nån att följa med mig! :-) Tänk så det blir ibland va..
Men festen i Vallåkra tar nog ett stort pris på min intelligens alltså. Att späda ut vodka med pepino var knappast det smartaste jag gjort. Speciellt inte med fördelningen 90% vodka och 10% pepino. Som sagt, det är lätt att vara efterklok även om jag tog ett bad i havet och klappade tre igelkottar. Wow.

Nu ska jag väl försöka att inte deppa ihop här helt totalt i min ensamhet.
RYCK UPP DIG FÖR FAN!


Way to my life

Nu när jag sitter här, nybadad i bubbelbadet med Turkshot och allt så kan jag bara inte sluta att tänka på alla de val jag gjort här i mitt liv. Tänk vad anorlunda allt hade sett ut! För det första är jag säker på att Tom och jag aldrig skulle ha blivit tillsammans, hade jag åkt till USA så hade det liksom aldrig blivit nått...
     Om jag hade valt gymnasie i början av 9:an så hade jag sökt teater och vem vet? Kanske jag hade kommit in? Då hade det defenitivt inte sett ut som det gör idag, då hade jag varit Karlstadbo i flera år nu.

Ja ni, tänkt vad mycket småsaker som kan ha förändrat ens liv. Jag blir helt snurrig av alla "om" som finns.
Men nu är det som det är och om några år till så kanske jag sitter och tittar tillbaka och funderar på hur det skulle sett ut om jag gjort anorlunda val nu. Livet är konstigt och ibland är det skit. Ibland lever livet verkligen och man önskar att det aldrig tog slut och ibland vill man bara dö. Ja, dö. Försvinna. Slippe känna, slippa se, slippa försöka tänka på rätt och fel och uppföra sig ordentligt. Ibland orkar man bara inte. Ibland måste man orka för andra.

Men vems liv lever man då? Lever man sitt egna om man känner att man lever sitt liv för andra?
Jag tänker inte leva mitt liv för andra, hur kan jag då vara nöjd när jag blir gammal och veta att jag kommer att dö utan att ha levt mitt liv som jag ville. 

Det är nu som livet är mitt.  


Balder-s balle!

Shit pommesfrittes alltså! I hela mitt 19 åriga liv så har jag endast besökt Lisseberg en enda gång och då var inte en karusell öppen eftersom det var julmarknad. I tisdags ändrade jag på det för då begav sig jag, Elin och Therese till Götet för att ändra min historia lite. Hotellet var mysigt, inte alls långt från nöjesparken och vi hittade med spårvagn och liknande. Vi var inne i parken i cirkus sex timmar och då kan jag lova er att jag faktiskt åkte Balder hela tre gånger! (?)

Hur det gick till? Jag vet inte. Men varenda gång man började så var det världens backe så man trodde man var på väg rakt upp bland molnen. Givetvis blundade jag och givetvis höll jag mig stenhårt när skylten med 70 grader dök upp. Och jag kan lova att jag skrek, konstant, hela tiden, högt, lågt ja hela tiden! Det var hemskt samtidigt som det var en skön känsla i magen. När vi gick ur vagnarna så ville jag åka igen och igen. Men samma visa varje gång, jag var arg på mig själv och funderade vad jag tänkte med när vi var på väg uppför branta backen och nerför den branta backen.

Stor eloge för mig! Världens räddaste person och det kändes så underbart på något vis. Jag tänkte istället att vad är det värsta som kan hända? Att vagnarna trillar av och jag dör? Ja, ungefär. Och hur ofta händer det? Typ aldrig. Jag är glad över att slippa säga att jag inte ångrar mig. Pluspoäng Ronja. Fortsätt så!

Trudelutt!

Helgens bravader i Landskrona

I torsdags begav jag mig till Sandra och Robert i deras nya lya i Nävekvarn. Den var jätte fin och rymlig och vi åt tacos när jag kom dit! Morgondagen började tidigt eftersom vi hade en bra bit att åka, trevligt sällskap måste jag säga.
Campingen var mysig, låg precis vid havet, stugan var mysig och vi hade lite kalas på kvällen. Lite mindre bra då smarthuvudet själv spädde ut vodkan med 14% pepino, så jag hann både med att klappa tre igelkottar, bada i havet och krashlanda på sandra då vi gungade nån jävla fyrgungbräda. En händelserik och rolig förstakväll.

PÅ Lördagen drog killarna på bilutställningen medan jag och Sandra inte kände för att gå på en lerig åker, så vi fick låna en Masta RX8  in till Malmö. Världens åk i världens mongostad som hade världens sämsta skyltning!!! Men vi hittade en perkering tillslut och kunde avnjuta staden med en lunch och med RIX FM festivalen som bjöd på:
Janet, Kim, Yohanna (Islands bidrag i EUSC), Alcasar, Erik Hassle, Sarah Downfinder (Vet inte hur hon stavas) och Mika. Kalas bra och nog kom solen tillslut! Avslutade kvällen med mycket prat, härlig humor och otroligt mycket skratt.

På söndagen gick vi runt på bilmässan, fanns mycket kul att se. Sen var det lång bilresa hem som faktiskt gick otroligt snabbt.

Egentligen fanns det otroligt mycket mer att berätta, men jag sammanfattade det mesta tycker jag. En kalas helg med andra ord! Nu är jag hemma och min sambo har rotat till det till max så jag vill bara gömma mig. I morgon åker jag till Göteborg med Teres och Elin, ska bli nice. =)

kanske borde tvätta lite kläder och leta fram biljetterna, vore smart.


God can be funny

Jag undrar jag om man blir mindre social när man bor själv eller om det istället slår åt andra hållet, att man aldrig kan stänga kakhålet när man ser människor. Idag har jag verkligen bara varit här hemma och rännt upp och ner från tvättstugan och jag har bara pratar med Sandra och Tom i telefon. Men jag satte mig i soffan och frågade mig själv vad jag hade gjort idag?

Jag har ju för fan inte vart social idag och jag antar att det är en del av att bo ensam? Jävligt tråkigt i alla fall, jag kommer då aldrig vilja bo ensam en längre tid om det verkligen är så här tråkigt. Ändå ska ni veta att jag fixat hela dagen och inte direkt hunnit filosofera vad ensamboende människor gör.

Nej, nu ska jag packa färdigt det sista och göra allt iordning för morgondagen. Blir upp tidigt, tänkte äta gröt och sådär så jag står mig en stund. Eller tills Sandra och jag ska ta en fika i hennes nya stad i alla fall.

Natti alla där ute. Natti ÄLSKLINGEN MIN <3

Det börjar ta sig

Nu börjar det faktiskt att se lite anständigt ut här hemma, även om dammråttorna är stora som åkersorkar och alla svarta möbler är gråaktiga av lagret med damm. Oroa er inte, vi SKA städa, men så länge allt är huller om buller så är det svårt att bara börja någon stans.

Idag handlade jag lite morötter, tänkte mysa till det ordentligt ikväll med en bra film, twilight kanske? ^^ Om det inte råkar gå någon bra på tv:n vill säga. Jag är jätte pirrig inför morgondagen, ska bli så oerhört spännande att se hur Honey bor och se staden hon de senaste tre år tillbringat varenda jäkla lov på. Eller byn kan man nog säga om jag förstått det rätt, men jag anländer ju till Staden där hon brukar shoppa i alla fall. :-D

Så nu laddar jag iPODEN med ström och har lagt in mina nya favvo låtar. Värt att lyssna på Youtube mina vänner!

The Killers- Dustland Fairytale
La Roux - In for the kill
Regina Spektor- Laughing with

Svar på Beas kommentar: Yes, nu blire mycket te och pratstunder i höst och framöver, ser verkligen fram emot det! :) Vi kanske skulle kunna starta en klubb för alla oss flickvänner som har killar som lever i sin Formulavärld? När de håller på i verkstaden o allt annat så har vi tjejkvällar? ^^


Flyttat hemifrån

Nu har storasyster och äldsta barnet lyft sina vingar och lämnat boet!

Jag sitter här i mitt nya hem med kartonger, kläder, papper, påsar, saker, ja, allting runtomkring mig och allting känns bara konstigt. Mina två första nätter hemifrån och jag ska spendera dem själv. Tom och jag är inte sambos på riktigt förrän om typ två veckor då båda kommer bo här samtidigt. Men då hinner vi plocka lite själva eftersom vi inte har så mkt annat att dola med när man är själv.

Idag har det blivit en heldag på stan. Jag fick mig en datorväska till min 17" som varit en omöjlighet verkar det som(?) men nu fick jag en för knappt 200 kr, världens fynd. En termosmugg, en lite bricka att ha brödrosten på så smulorna inte ligger och dräller på köksbänken och så fyndade jag rejält på Solareturen här i Karlstad.
   Det är en secondhand butik här som just idag hade ett bord överöst med böcker för 2 kr/st. Jag har letat varje gång jag satt min fot i en secondhand butik efter Jolly böckerna. Och idag hittade jag TRE stycken som sammanlagt kostade 6 kr! Gissa om min dag blev förgylld? Så jag tänkte fördriva min kväll i ensamheten med att börja med en av dem.

I övrigt är allt bra. Jag längtar otroligt mycket efter att få träffa Sandra igen! Tänkte även fixa håret idag med lite toning för att få bort den otroligt ljusa utväxten i hårbottnen.

Uppdaterar kanske senare...

Oj då

Den klassiska repliken: "Oj då..." är väl bara för klassisk? Som en kompis till Tom, hon skulle klippa sin pojkvän med en hårklippare en gång, hon satte igång den och började klippa och sedan utbrast hon: "Oj då". Givetvis blir han fundersam och det visar sig att det inte alls var på det längsta hon klippte utan på det minsta, så han blev skallig för ett tag.

Men grejen, man vet bara att något har hänt när någon utbrister Ojdå. Lite lustigt faktiskt. Så jag kanske ska utbrista i den klassiska repliken sen när mamma kommer hem och inser att de nya telefonerna är stendöda. Hann verkligen åskan ta dem innan brorsan hann hem och dra ur? Eller har jag råkat stoppa i sladden för tidigt innan åskvädret var över?

Hmm... värt att funderas på.

Oj då.


Avskedsdag

Idag gjorde jag min sista jobbardag och jag kan säga att det var skit jobbigt att säga tack och hej för denna gång till människor som jag besökt till och från i två månader. Det värsta är att vetskapen faktiskt finns att de kanske inte är alla som finns kvar om jag ska jobba där nästa sommar...

Men dagen tog slut och jag köpte en liten chokladask och ett litet kort till de jag jobbat med. De har varit toppen. De har lärt mig så mycket och varit så hjälpsamma så det har verkligen varit lärorikt. Jobbigast var när en vårdtagare började gråta när jag sa att det var sista besöket. Det var jätte jobbigt, hon kramade mig så hårt och bara grät och grät likt ett litet barn. Samtidigt som det ändå var en bekräftelse på att jag gjort ett bra jobb.

Och nu är det slut. Mitt rum är tomt på mina grejor, min garderob är nästan tom. Nu börjar mitt nya liv, som sambo i ett nytt hem. Det ska bli underbart.

Funderingar

Jag funderar fortfarande på min story. Igår hann jag kort och gott inte skriva något eftersom jag däckade halv elva på madrassen hos mormor och morfar. Jag hoppas bara att det inte blir som med de andra tre tusen berättelserna jag skrivit, att jag slutar efter 7 sidor. Nej Ronja, lite motivation!

Hejja, hejja, hejja.

Försök glömma att du ska hämta cykeln sen och cykla hem, hur trött du än är. JOBBA!

Åskan mullrar den

Usch, jag har världens huvudvärk och givetvis öser regnet ner och åskan mullrar sönder hela torsby tror jag. Fy. Dessutom har jag cykel och ska cykla hem, vilket ser mörkt ut just precis nu för jag vill inte bli blöt och bli mer förkyld.

Livet är hårt ibland va?

Balders balle.

Givetvis.

Jag har precis skrivit världens längsta inlägg angående min bil, Polon.
Men jag orkar verkligen inte skriva om det. Men Polon är i alla fall på Rehab efter att ha kokat sönder strax efter bjälverud. Resan hem efter 1 timmes vila på en p-ficka tog cirka en timme, en sträcka man vanligtvis kör på tio till femton minuter.

Ja, det var väl det jag hade att säga. Polon är död för tillfället och jag hoppas innerligen att min far återupplivar den under de kommande helgerna.

Natti.

Smyginlägg

Jag är på jobbet, don't tell.

Tänkte bara göra en update om att mitt författarskap tagit form. I natt ska jag sova hos mormor och morfar, hatar att sova själv hemma i spökhuset, så tänkte fortsätta med min historia, jag tror den blir bra.

Skriver mer i kväll.

Nämen?

Solen sken fruktansvärt mycket idag och jag mår fruktansvärt dåligt över att jag inte kunnat njuta av den så mycket som jag velat. Först jobbade jag till halv två, hem och svidade om för 60 årskalas som började två. Yey för "finrum" alltså, NO SUN. Men jag slank ut vid kaffet och satte mig på trappan, så liiiiiiite, liiiiiiiiiite sol har jag väl fått.

Jag känner mer och mer hur saker och ting börjar ordna upp sig nu. Allting är liksom klart, utom adressändringen och själva flyttandet av sakerna. Men tv:n och en kartong åker med ner i morgon.
Träningen har kommit igång ordentligt nu, men foten vill liksom inte riktigt med i svängarna funderar seriöst på protes, kapa av skiten för fan!

Och mitt uppe i alla känsla av att ha avklarat massa saker samtidigt uppe i all frustration så har jag börjat skriva en bok. TRO DET ELLER EJ, men det är sant. Mina svensklärare på högstadiet brukade alltid säga åt mig att jag måste fortsätta skriva. Jag var på jobbet och så helt plötsligt dök en historia upp i mitt huvud! Tur var att jag hade lite papper med som jag klottrade ner min uppenbarelse på. Haha, vi får se hur långt jag kommer...


Författare Ronja Larsson.

Allting löses upp

Nu känner jag mig lugn inför framtiden. Jag kommer ha en ny adress inom en snar framtid, jag har fixat allting till jobbansökan som ska postas i morgon, jag har en biljett till Sandra och fick möjlighet att använda internetbanken för första gången och jag har bokat en resa med T & E till efterlängtade Lisseberg!

Men allt är inte lätt, i samma veva fick Tom ta stryk genom min frånvaro, vi kommer knappt se varandra ett dugg under 2 veckor. Sandra fick stryk, jag åker hem tidigare än planerat och hinner inte se så mycket av Nävekvarn eller Nyköping och allting annat. Men det får bli såhär nu. Jag kommer bo med Tom 24/7 snart så jag kan kompensera min frånvaro, dessutom har ju han varit i England och Finland så jag har lite o ta igen på, Sandra hinner jag besöka fler gånger, förhoppningsvis i September redan och allting annat hinns med längre fram!

Så nu försöker jag fokusera på att göra mina sista dagar på jobbet, beställa en biljett hem från Sandra och att packa ner resten av mitt rum.

Nu ska jag i alla fall sova, för i morgon innan tuppen ska jag upp och hjälpa behövande!

God natt folket.

End of the day

Idag har jag jobbat, gick faktiskt bra. Personalen berömde oss vikarier, sa att vi var de bästa de haft där. De hade aldrig haft några som var så ansvarstagande och "självgående", det var kul att höra något positivt när det ibland blir väl negativt hos vissa vårdtagare. Jag fick även klartecken från STUB att det bara var att flytta in till Tom, vilket känns väldigt skönt att allt är klart. Bara adressändring som ska göras, jobbansökan ska skickas in i morgon och sen är jag redo för ett liv i Karlstad!

Försökte beställa tågbiljett hem till Sandra förut, men något jag aldrig lyckats med är att kunna köpa något via nätet! Köpet blir aldrig godkänt, vare sig med eller utan internetbank. SKIT. Jag får lägga ner extra i morgon.

Michaela klippte mig förut, det blev en page och jag är hel nöjd! Älskar att fiffla med håret när det gått för kort tid sedan frisören men för lång tid sedan det ändrades. :P

Nu ska jag sova, är heeeeelt död.

Natti :*

saknar dig min underbara älskling.... <3

Flyttpirr

Jag kan väl börja med att gratullera lillebror till epa-körkortet! GRATTIS!

Han skrev i Karlstad så hela familjen plus Erik knödde in sig i Volvon, bilen som är alldeles för liten för människor som är över 1.80 m och som bör undvika att åka alla på samma gång. Så med sneda ryggkotor anlände vi, gjorde stan snabbt, men min shoppinglust var på nivå noll och allt jag fick med mig var lite presenter till Tres i alla fall och lite pimp till lill Polon.

Ja, en snabb dag helt enkelt. Vi gick även in på IKEA och jag såg massor med saker som jag ska via Tom på som kan passa till lägenheten som vi behöver. Vi fick ju faktiskt presentkort av hans familj.

Har även varit duktig och varit ute och sprungit, det gick bättre än väntat. Jag tycker det är roligare och promenera men jag gjorde det mer som test för att se vad foten klarar. Det kändes som att springa på ett stumt cementblock... Undrar vad dr. Clausen säger om det!

Nu ska jag kolla resor, dataväskor och sen ska jag packa i kartonger!

Puss!


Trevlig helg

Jag har just kommit hem från Lidköping och Karlstad, där jag mellanlandade.
Tom och jag spenderade helgen i Blänkås, ett fint ställe ute vid klipporna vid Värnern där Beatrcice von Elling Thim bor. Har haft en kanonhelg som jag tänkte dokumentera i bild senare i veckan.

När jag kom hem började mamma töla om nått så oviktigt som min och toms bordsduk i vardagsrummet. Jag tände till direkt och jag räknar verkligen dagarna tills jag bor själv, eller med Tom och utan föräldrar!!!

Nej, nu ska jag duscha bort mitt sura humör, lägga mig i sängen och förhoppningvis sova djupt när de andra kommer hem från fisketuren.

RSS 2.0