En kväll/natt i Oslo

Tänkte berätta om gårdagen och varför vi var hemma 02.45 istället för 01.18.
Konserten var riktigt bra, många bra band och kändisar! ;) Innan konserten började så gick jag och Tom och åt, handlade och kollade på slottet, en liten rundtur bland oslos gator. Sen mötte vi upp Hege och Henrik och intog plats framför scen, typ.
För att ta oss hem så var vi tvungna att ta 00.06 tåget hem från Oslo, vilket ungefär halva Oslo också tänkte göra. Nåväl när vi står där på spår 8 och väntar på tåget som kommer in om 1 min så skiftar plötsligt tavlan resmål och på andra sidan tågspåren på spår 9 ser vi vår destination! Det blev helt kaos, för alla skulle tydligen med det tåget vi skulle med så ungefär 500 pers sprang uppför trapporna, genom vänthallarna och ner på spår 9. Måste sett lustigt ut när det verkligen kom en springande flock med ungdomar! :P

Resan skulle ta ca: 1h och 15 minuter, men tack vare några jävla idioter som var fulla så tog resan ungefär 1,5 h längre!!
De började slåss, slå sönder dörrarna så det hördes titt som tätt i högtalarna: "Tåget kan inte fortsätta pga. riskfylld resa. Dörr nr 3 går inte att få igen." Så vi väntade och väntade. och när vi till slut var på sista stationen innan vi skulle av så började givetvis ännu ett bråk. En kille skulle med tåget, den andra skulle av så de började först banka varandra på utsidan av tåget sen gick dom in i tåget och bankade varandra PLUS en dörr till!!!  Då hördes det ur högtalarna: "Tåget kan tyvärr inte fortsätta pga. att resande är en fara för övriga passagerare och tåget är trasigt och kommer inte kunna åka vidare än på ett tag."  
Gissa om jag kokade? Där satt vi och hade betalt 184 kr för en tur som var dubbelt så lång än man trott plus att man själv var i farozonen att bli bankad? Nej, usch!
Polis tillkallades och vi fortsatte vidare.

Jag var skit sur, jag menar, någon koll måste det ju gå att ha? Varför inte ha en vakt på nattågen under fredag/lördag så får den som dummar sig gå av, and that's it. För den stackars konduktören kunde inget göra...

Men nu sitter jag här, hel och ren och funderar på att ta en kopp te!

Hoppas alla hade en trevlig midsommar! :)


Kommentarer
Postat av: aspbacke

vilke trevlig resa det låter som att detvar ;) haha

2008-06-21 @ 19:55:02
Postat av: sandra

Du fick iaf ut mkt för pengarna ;) Något positivt iaf :P



Hur har du det i Norge förresten? Är allt bra med dig? Puss!

2008-06-21 @ 22:51:15
URL: http://korni.blog.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0